Nejprve blanšírujte fazolky: na velmi krátkou dobu je ponořte do vroucí vody a pak je dejte do mísy s hromadou ledových kostek. Fazolky si díky této úpravě zachovají nejen barvu, ale i chuť a křehkost.
Blanšírované fazolky, rajčátka a olivy vsypte do mísy, pokropte olivovým olejem, osolte, opepřete a zlehka promíchejte.
Filety omyjte a osušte a vymačkejte na ně šťávu z poloviny citronu. Pak je po obou stranách pokropte olivovým olejem, osolte, opepřete.
Troubu rozpalte na nejvyšší teplotu, a to i s vloženým pekáčem. Doprostřed pekáče pak dejte filety a ke stranám rajčatovou směs s fazolkami (jestli chcete, ozdobte ančovičkami).
Pečte zhruba 10 minut, maximálně však 15 minut. Před podáváním jednotlivé porce pokapejte citronovou šťávou nebo poklaďte kolečky citronu.
Servírovat můžete s bramborami nebo s rozpečenou bagetou.
V mléku uděláme kvásek ze lžičky cukru a lžičky hladké mouky. Smícháme obě mouky (hladkou bílou a hladkou kukuřičnou) s…
více o Párty motanice s olivami
Ve větší misce společně našlehejte olivový olej, balzamikový ocet, hořčici a česnek. Medailonky z obou stran osolte a…
více o Vepřové medailonky s olivami
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí…
více o Vepřové závitky se zelím
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany
Oloupeme papáju a ananas, nakrájíme na kousky a necháme hodinu táhnout v kokosovém sirupu se šťávou z citronů.
Přidáme…
více o Bowle s ananasem a papájou