Lososí filet s olivami a rajčátky

2.17

hodnoceno: 6
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • olivový olej
    • 2
      hrst bazalka
    • 2
      ks citron
    • 2
      hrst černé olivy
    • 2
      ks losos velké filety
    • 200
      g zelené fazolky
    • 15
      ks cherry rajčátka
    • mořská sůl
    • 10
      ks ančovičky nemusí být
    • pepř drcený

Postup přípravy receptu

  • Nejprve blanšírujte fazolky: na velmi krátkou dobu je ponořte do vroucí vody a pak je dejte do mísy s hromadou ledových kostek. Fazolky si díky této úpravě zachovají nejen barvu, ale i chuť a křehkost.
  • Blanšírované fazolky, rajčátka a olivy vsypte do mísy, pokropte olivovým olejem, osolte, opepřete a zlehka promíchejte.
  • Filety omyjte a osušte a vymačkejte na ně šťávu z poloviny citronu. Pak je po obou stranách pokropte olivovým olejem, osolte, opepřete.
  • Troubu rozpalte na nejvyšší teplotu, a to i s vloženým pekáčem. Doprostřed pekáče pak dejte filety a ke stranám rajčatovou směs s fazolkami (jestli chcete, ozdobte ančovičkami).
  • Pečte zhruba 10 minut, maximálně však 15 minut. Před podáváním jednotlivé porce pokapejte citronovou šťávou nebo poklaďte kolečky citronu.
  • Servírovat můžete s bramborami nebo s rozpečenou bagetou.
Zařazení: Rybí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: