Zaděláme klasickým způsobem těsto (nebo dáme do pekárny na program těsto). Necháme hodinku vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na osm stejných dílů (chceme-li mít rohlíky menší, rozdělíme na více dílů). Z každého dílu vyválíme ovál, zarolujeme a strany mírně ohneme do tvaru rohlíku. Přendáme na plech a necháme ještě 30 minut kynout. Pak potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem a dáme péct do předem vyhřáte trouby na 180 stupňů dozlatova. Po upečení ihned přendáme na talíř a necháme vychladnout. (U nás vychladnout ani nestihnou.) Jsou výborné!
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou