Zaděláme klasickým způsobem těsto (nebo dáme do pekárny na program těsto). Necháme hodinku vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na osm stejných dílů (chceme-li mít rohlíky menší, rozdělíme na více dílů). Z každého dílu vyválíme ovál, zarolujeme a strany mírně ohneme do tvaru rohlíku. Přendáme na plech a necháme ještě 30 minut kynout. Pak potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem a dáme péct do předem vyhřáte trouby na 180 stupňů dozlatova. Po upečení ihned přendáme na talíř a necháme vychladnout. (U nás vychladnout ani nestihnou.) Jsou výborné!
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa