Zaděláme klasickým způsobem těsto (nebo dáme do pekárny na program těsto). Necháme hodinku vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na osm stejných dílů (chceme-li mít rohlíky menší, rozdělíme na více dílů). Z každého dílu vyválíme ovál, zarolujeme a strany mírně ohneme do tvaru rohlíku. Přendáme na plech a necháme ještě 30 minut kynout. Pak potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem a dáme péct do předem vyhřáte trouby na 180 stupňů dozlatova. Po upečení ihned přendáme na talíř a necháme vychladnout. (U nás vychladnout ani nestihnou.) Jsou výborné!
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta