Počet vajec záleží na počtu topinek: 1 ks topinky = 1 vejce. Plátky chleba si osmažíme z obou stran dozlatova. Z vajec si uděláme volská oka – na rozpálený olej vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a osmažíme tak, aby žloutek nebyl zcela hotový.
Pak dáme vejce na osmažený chléb a posypeme strouhaným čerstvým křenem. Podáváme ihned.
Takto připravenou topinku jsem si dával vždy po výstupu na Lovoš už jako kluk.
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu