Počet vajec záleží na počtu topinek: 1 ks topinky = 1 vejce. Plátky chleba si osmažíme z obou stran dozlatova. Z vajec si uděláme volská oka – na rozpálený olej vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a osmažíme tak, aby žloutek nebyl zcela hotový.
Pak dáme vejce na osmažený chléb a posypeme strouhaným čerstvým křenem. Podáváme ihned.
Takto připravenou topinku jsem si dával vždy po výstupu na Lovoš už jako kluk.
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby…
více o Zapečené brambory – co dům dal
Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1-2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v…
více o Pikantní čočka s kuřecím masem