Osmažíme cibulku, na ni vložíme maso nakrájené na menší kousky, okořeníme grilovacím kořením. Jakmile je maso měkké, zalijeme zakysanou smetanou, prohřejeme a přidáme kečup. Vymažeme zapékací misku, těstoviny smícháme s masovou směsí, posypeme vrstvou sýra a zapečeme v troubě asi 15 minut.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami