Luxusní vepřový jazýček s domácím knedlíčkem

3

hodnoceno: 23
Příprava: 50 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Hlavní jídlo
    • 1
      ks cibule velká
    • celer polovina menšího
    • sůl
    • 3
      ks mrkev velké
    • 1
      kelímek zakysaná smetana hustá
    • 2
      ks kořen petržele
    • 100
      g špek
    • divoké koření tymián, bobkový list, celý pepř, nové koření
    • 5
      dl horká voda
    • 1
      lžíce vepřové sádlo
    • 3
      ks vepřový jazyk
  • Příloha
    • houskový knedlík

Postup přípravy receptu

  • Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme.
  • Potom jazyky vyndáme a necháme odpočinout. Do hrnce vložíme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Poté přidáme koření, vše zalijeme horkou vodou, přidáme jazyky a při nejvyšším tlaku hrnce dusíme 30 minut.
  • Poté hrnec odtlakujeme, vyndáme a oloupeme jazyky od kůže a pustíme se do tvorby omáčky. Z té se vyjmou kuličky koření a bobkový list a vše se pomixuje do krémovité konzistence. Jestli je omáčka málo hustá, tak ji můžeme trochu svařit, nebo použít mouku na zahuštění.
  • Při vypnutém sporáku omáčku dochutíme solí a zamícháme celý kelímek zakysané smetany.
  • Na talíř nandáme omáčku, na ní masíčko a spolu s domácím knedlíčkem si pochutnáme. Dobrou chuť!
Zařazení: Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: