divoké koření
tymián, bobkový list, celý pepř, nové koření
5
dl
horká voda
1
lžíce
vepřové sádlo
3
ks
vepřový jazyk
Příloha
houskový knedlík
Postup přípravy receptu
Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme.
Potom jazyky vyndáme a necháme odpočinout. Do hrnce vložíme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Poté přidáme koření, vše zalijeme horkou vodou, přidáme jazyky a při nejvyšším tlaku hrnce dusíme 30 minut.
Poté hrnec odtlakujeme, vyndáme a oloupeme jazyky od kůže a pustíme se do tvorby omáčky. Z té se vyjmou kuličky koření a bobkový list a vše se pomixuje do krémovité konzistence. Jestli je omáčka málo hustá, tak ji můžeme trochu svařit, nebo použít mouku na zahuštění.
Při vypnutém sporáku omáčku dochutíme solí a zamícháme celý kelímek zakysané smetany.
Na talíř nandáme omáčku, na ní masíčko a spolu s domácím knedlíčkem si pochutnáme. Dobrou chuť!
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Uvařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka a cibuli jemně nasekáme a vše…
více o Zapečené brambory s párky
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé