divoké koření
tymián, bobkový list, celý pepř, nové koření
5
dl
horká voda
1
lžíce
vepřové sádlo
3
ks
vepřový jazyk
Příloha
houskový knedlík
Postup přípravy receptu
Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme.
Potom jazyky vyndáme a necháme odpočinout. Do hrnce vložíme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Poté přidáme koření, vše zalijeme horkou vodou, přidáme jazyky a při nejvyšším tlaku hrnce dusíme 30 minut.
Poté hrnec odtlakujeme, vyndáme a oloupeme jazyky od kůže a pustíme se do tvorby omáčky. Z té se vyjmou kuličky koření a bobkový list a vše se pomixuje do krémovité konzistence. Jestli je omáčka málo hustá, tak ji můžeme trochu svařit, nebo použít mouku na zahuštění.
Při vypnutém sporáku omáčku dochutíme solí a zamícháme celý kelímek zakysané smetany.
Na talíř nandáme omáčku, na ní masíčko a spolu s domácím knedlíčkem si pochutnáme. Dobrou chuť!
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
V míse promícháme nejprve všechny tekuté suroviny, Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme…
více o Bublanina s lesním ovocem