divoké koření
Tymián (tymiánem nešetříme), bobkový list, celý pepř, nové koření
5
dl
horká voda
1
lžíce
vepřové sádlo
3
ks
vepřový jazyk
Příloha
houskový knedlík
Postup přípravy receptu
Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme.
Posléze jazyky vyndáme a necháme odpočinout. Do papiňáku vložíme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Poté nasypeme koření, vše zalijeme horkou vodou, přidáme jazyky a při nejvyšším tlaku hrnce dusíme 30 minut.
Poté hrnec odtlakujeme, vyndáme a oloupeme jazyky od kůže. Pustíme se do tvorby omáčky. Z té vyjmeme kuličky koření, bobkový list a vše promixujeme do konzistence kremžské hořčice. Jestli je omáčka málo hustá, tak ji můžeme trochu svařit nebo použít mouku na zahuštění.
Omáčku dochutíme solí a zamícháme celý kelímek zakysané smetany.
Na talíř si nandáme omáčku, na ni maso a podáváme s domácím knedlíkem.
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte…
více o Bramborový knedlík s cibulkou
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s…
více o Sloppy Joes – zapečený sendvič