divoké koření
Tymián (tymiánem nešetříme), bobkový list, celý pepř, nové koření
5
dl
horká voda
1
lžíce
vepřové sádlo
3
ks
vepřový jazyk
Příloha
houskový knedlík
Postup přípravy receptu
Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme.
Posléze jazyky vyndáme a necháme odpočinout. Do papiňáku vložíme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Poté nasypeme koření, vše zalijeme horkou vodou, přidáme jazyky a při nejvyšším tlaku hrnce dusíme 30 minut.
Poté hrnec odtlakujeme, vyndáme a oloupeme jazyky od kůže. Pustíme se do tvorby omáčky. Z té vyjmeme kuličky koření, bobkový list a vše promixujeme do konzistence kremžské hořčice. Jestli je omáčka málo hustá, tak ji můžeme trochu svařit nebo použít mouku na zahuštění.
Omáčku dochutíme solí a zamícháme celý kelímek zakysané smetany.
Na talíř si nandáme omáčku, na ni maso a podáváme s domácím knedlíkem.
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli…
více o Kuřecí stehna na bílém víně
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme…
více o Polévka z hlívy ústřičné
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé