Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

3.05

hodnoceno: 20
Příprava: 50 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Hlavní jídlo
    • 1
      ks cibule velká nebo 2 menší
    • 0,5
      ks celer polovina menšího
    • sůl
    • 3
      ks mrkev velké
    • 1
      kelímek zakysaná smetana hustá
    • 2
      ks kořen petržele
    • 100
      g špek
    • divoké koření Tymián (tymiánem nešetříme), bobkový list, celý pepř, nové koření
    • 5
      dl horká voda
    • 1
      lžíce vepřové sádlo
    • 3
      ks vepřový jazyk
  • Příloha
    • houskový knedlík

Postup přípravy receptu

  • Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme.
  • Posléze jazyky vyndáme a necháme odpočinout. Do papiňáku vložíme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Poté nasypeme koření, vše zalijeme horkou vodou, přidáme jazyky a při nejvyšším tlaku hrnce dusíme 30 minut.
  • Poté hrnec odtlakujeme, vyndáme a oloupeme jazyky od kůže. Pustíme se do tvorby omáčky. Z té vyjmeme kuličky koření, bobkový list a vše promixujeme do konzistence kremžské hořčice. Jestli je omáčka málo hustá, tak ji můžeme trochu svařit nebo použít mouku na zahuštění.
  • Omáčku dochutíme solí a zamícháme celý kelímek zakysané smetany.
  • Na talíř si nandáme omáčku, na ni maso a podáváme s domácím knedlíkem.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: