divoké koření
Tymián (tymiánem nešetříme), bobkový list, celý pepř, nové koření
5
dl
horká voda
1
lžíce
vepřové sádlo
3
ks
vepřový jazyk
Příloha
houskový knedlík
Postup přípravy receptu
Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme.
Posléze jazyky vyndáme a necháme odpočinout. Do papiňáku vložíme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Poté nasypeme koření, vše zalijeme horkou vodou, přidáme jazyky a při nejvyšším tlaku hrnce dusíme 30 minut.
Poté hrnec odtlakujeme, vyndáme a oloupeme jazyky od kůže. Pustíme se do tvorby omáčky. Z té vyjmeme kuličky koření, bobkový list a vše promixujeme do konzistence kremžské hořčice. Jestli je omáčka málo hustá, tak ji můžeme trochu svařit nebo použít mouku na zahuštění.
Omáčku dochutíme solí a zamícháme celý kelímek zakysané smetany.
Na talíř si nandáme omáčku, na ni maso a podáváme s domácím knedlíkem.
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.…
více o Pomazánka z nivy s pivem
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou