divoké koření
Tymián (tymiánem nešetříme), bobkový list, celý pepř, nové koření
5
dl
horká voda
1
lžíce
vepřové sádlo
3
ks
vepřový jazyk
Příloha
houskový knedlík
Postup přípravy receptu
Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme.
Posléze jazyky vyndáme a necháme odpočinout. Do papiňáku vložíme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Poté nasypeme koření, vše zalijeme horkou vodou, přidáme jazyky a při nejvyšším tlaku hrnce dusíme 30 minut.
Poté hrnec odtlakujeme, vyndáme a oloupeme jazyky od kůže. Pustíme se do tvorby omáčky. Z té vyjmeme kuličky koření, bobkový list a vše promixujeme do konzistence kremžské hořčice. Jestli je omáčka málo hustá, tak ji můžeme trochu svařit nebo použít mouku na zahuštění.
Omáčku dochutíme solí a zamícháme celý kelímek zakysané smetany.
Na talíř si nandáme omáčku, na ni maso a podáváme s domácím knedlíkem.
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený…
více o Blesková roláda s pudinkem
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře