Přísady zpracujeme na těsto, necháme chvíli v chladničce odpočinout a vyválíme placku. Vypichujeme větší kolečka, doprostřed dáme kousek náplně, přehneme na půl a kraje stlačíme.
Pečeme v troubě při cca 180 stupních.
Horké obalujeme v mletém cukru (můžeme přidat vanilínový).
Příprava náplně: všechny uvedené přísady pouze smícháme.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy