Maďarské Geri v alobalu

2.5

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks brambory syrové, nakrájené na hranolky
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • rostlinný olej
    • 1
      plátek citron
    • 2
      plátek anglická slanina nebo uzený špek
    • 1
      plátek vepřová kýta
    • 1
      plátek uzené maso
    • 1
      špetka mletá paprika
    • 1
      ks čabajská klobása může být i jiná klobása
    • alobal
    • 1
      ks zelená paprika
    • drcený kmín

Postup přípravy receptu

  • Připravíme si dostatečně velký kus alobalu, nejlépe dvojitý nebo ten silnější (na grilování). Bramborové hranolky (ne ty předsmažené) dáme do misky, zakápneme olejem, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, kmín a vše dobře promícháme.
  • Řízek z kýty naklepeme, okraje nařízneme a na pánví na oleji (sádle) z obou stran necháme zatáhnout, osolíme, posypeme mletou paprikou. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na nudličky, čabajku na kolečka, papriku na proužky.
  • Na alobal dáme hromádku okořeněných brambor a začneme vršit –⁠ plátek masa, polovinu koleček cibule, slaniny, čabajky, zelené papriky, plátek uzeného, zbytek cibule, slaniny, čabajek a papriky. Vše můžeme zakápnout ještě trochou oleje. Nahoru položíme plátek citronu.
  • Delší konce alobalu nahoře dobře spojíme, rovněž boky pevně uzavřeme, aby šťáva při pečení nevytékala. Připravený balíček (balíčky) dáme na plech do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 20 minut, pak troubu ztlumíme na 150 °C a pečeme celkem asi 1 hodinu. Po upečení položíme balíček přímo na talíř, prořízneme ho křížem a okraje stočíme. Citron odstraníme, servírujeme i s alobalem.
  • Množství jsem napsala pro 1 osobu, ale připravíte si porcí, kolik potřebujete, na plech se vejdou 4 balíčky. Vypadá to složitě, ale když si vše nakrájíme, jde to rychle. Výhoda je, když čekáme hosty, připravíme si vše předem, pak jen zapneme troubu a jdeme se bavit, trouba dílo dokončí.
  • Tento recept mám od rodilého Maďara a když baštíme, v duchu mu děkujeme za tento recept. Ještě dodávám –⁠ hodně cibule a hodně zelené pariky, vše se zpeče na minimum.
Zařazení: Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: