Připravíme si dostatečně velký kus alobalu, nejlépe dvojitý nebo ten silnější (na grilování). Bramborové hranolky (ne ty předsmažené) dáme do misky, zakápneme olejem, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, kmín a vše dobře promícháme.
Řízek z kýty naklepeme, okraje nařízneme a na pánví na oleji (sádle) z obou stran necháme zatáhnout, osolíme, posypeme mletou paprikou. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na nudličky, čabajku na kolečka, papriku na proužky.
Na alobal dáme hromádku okořeněných brambor a začneme vršit – plátek masa, polovinu koleček cibule, slaniny, čabajky, zelené papriky, plátek uzeného, zbytek cibule, slaniny, čabajek a papriky. Vše můžeme zakápnout ještě trochou oleje. Nahoru položíme plátek citronu.
Delší konce alobalu nahoře dobře spojíme, rovněž boky pevně uzavřeme, aby šťáva při pečení nevytékala. Připravený balíček (balíčky) dáme na plech do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 20 minut, pak troubu ztlumíme na 150 °C a pečeme celkem asi 1 hodinu. Po upečení položíme balíček přímo na talíř, prořízneme ho křížem a okraje stočíme. Citron odstraníme, servírujeme i s alobalem.
Množství jsem napsala pro 1 osobu, ale připravíte si porcí, kolik potřebujete, na plech se vejdou 4 balíčky. Vypadá to složitě, ale když si vše nakrájíme, jde to rychle. Výhoda je, když čekáme hosty, připravíme si vše předem, pak jen zapneme troubu a jdeme se bavit, trouba dílo dokončí.
Tento recept mám od rodilého Maďara a když baštíme, v duchu mu děkujeme za tento recept. Ještě dodávám – hodně cibule a hodně zelené pariky, vše se zpeče na minimum.
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka