Připravíme si dostatečně velký kus alobalu, nejlépe dvojitý nebo ten silnější (na grilování). Bramborové hranolky (ne ty předsmažené) dáme do misky, zakápneme olejem, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, kmín a vše dobře promícháme.
Řízek z kýty naklepeme, okraje nařízneme a na pánví na oleji (sádle) z obou stran necháme zatáhnout, osolíme, posypeme mletou paprikou. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na nudličky, čabajku na kolečka, papriku na proužky.
Na alobal dáme hromádku okořeněných brambor a začneme vršit – plátek masa, polovinu koleček cibule, slaniny, čabajky, zelené papriky, plátek uzeného, zbytek cibule, slaniny, čabajek a papriky. Vše můžeme zakápnout ještě trochou oleje. Nahoru položíme plátek citronu.
Delší konce alobalu nahoře dobře spojíme, rovněž boky pevně uzavřeme, aby šťáva při pečení nevytékala. Připravený balíček (balíčky) dáme na plech do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 20 minut, pak troubu ztlumíme na 150 °C a pečeme celkem asi 1 hodinu. Po upečení položíme balíček přímo na talíř, prořízneme ho křížem a okraje stočíme. Citron odstraníme, servírujeme i s alobalem.
Množství jsem napsala pro 1 osobu, ale připravíte si porcí, kolik potřebujete, na plech se vejdou 4 balíčky. Vypadá to složitě, ale když si vše nakrájíme, jde to rychle. Výhoda je, když čekáme hosty, připravíme si vše předem, pak jen zapneme troubu a jdeme se bavit, trouba dílo dokončí.
Tento recept mám od rodilého Maďara a když baštíme, v duchu mu děkujeme za tento recept. Ještě dodávám – hodně cibule a hodně zelené pariky, vše se zpeče na minimum.
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na…
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky