Kuře očistíme, kůži na prsou oddělíme od masa, uvnitř kuře osolíme a vetřeme majoránku. Housky namočíme do mléka a po prosáknutí důkladně vymačkáme. Kuřecí játra rozetřeme, houby pokrájíme na malé kousky. Na oleji zpěníme nastrouhanou cibuli, přidáme játra a houby, osolíme, opepříme, posypeme trochou majoránky a zázvoru. Když směs vychladne, přidáme vymačkané housky, vejce, nasekanou petrželku a promícháme.
Takto připravenou směsí naplníme kuře uvnitř i v uvolněných otvorech, vložíme je do máslem vymaštěného alobalu a ve středně vyhřáté troubě na mřížce nebo na pekáči pečeme asi 30 minut. Poté alobal na povrchu rozstřihneme, kuře potřeme rozehřátým máslem, posypeme strouhankou, upečeme dočervena a podáváme.
Na vále zpracujeme tvaroh, mouku, vejce a sůl ve vláčné těsto. Rozkrájíme na stejně velké kousky a do každého zabalíme…
více o Tvarohové knedlíky s meruňkami
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu
Rozdrobíme sušenky a smícháme s máslem a vytvoříme hutnou směs, kterou vmačkáme do formy na dort. Směs nesmí být příliš…
více o Nepečený tvarohový dort
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé