Kuře očistíme, kůži na prsou oddělíme od masa, uvnitř kuře osolíme a vetřeme majoránku. Housky namočíme do mléka a po prosáknutí důkladně vymačkáme. Kuřecí játra rozetřeme, houby pokrájíme na malé kousky. Na oleji zpěníme nastrouhanou cibuli, přidáme játra a houby, osolíme, opepříme, posypeme trochou majoránky a zázvoru. Když směs vychladne, přidáme vymačkané housky, vejce, nasekanou petrželku a promícháme.
Takto připravenou směsí naplníme kuře uvnitř i v uvolněných otvorech, vložíme je do máslem vymaštěného alobalu a ve středně vyhřáté troubě na mřížce nebo na pekáči pečeme asi 30 minut. Poté alobal na povrchu rozstřihneme, kuře potřeme rozehřátým máslem, posypeme strouhankou, upečeme dočervena a podáváme.
Piškoty necháme v sáčku a válečkem na těsto je rozdrtíme. Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a…
více o Velikonoční piškotová vajíčka
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a vejce. Těsto nalijeme na plech a posypeme kokosem smíchaným s…
více o Koláč s kokosem a šlehačkou