Kuře očistíme, kůži na prsou oddělíme od masa, uvnitř kuře osolíme a vetřeme majoránku. Housky namočíme do mléka a po prosáknutí důkladně vymačkáme. Kuřecí játra rozetřeme, houby pokrájíme na malé kousky. Na oleji zpěníme nastrouhanou cibuli, přidáme játra a houby, osolíme, opepříme, posypeme trochou majoránky a zázvoru. Když směs vychladne, přidáme vymačkané housky, vejce, nasekanou petrželku a promícháme.
Takto připravenou směsí naplníme kuře uvnitř i v uvolněných otvorech, vložíme je do máslem vymaštěného alobalu a ve středně vyhřáté troubě na mřížce nebo na pekáči pečeme asi 30 minut. Poté alobal na povrchu rozstřihneme, kuře potřeme rozehřátým máslem, posypeme strouhankou, upečeme dočervena a podáváme.
Jahody s pudinkem uvařit a nechat vychladnout. Našlehat máslo a cukr, vešlehat vychladlou směs. Natírat na jakýkoli…
více o Jednoduchý jahodový moučník
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem