Kuře očistíme, kůži na prsou oddělíme od masa, uvnitř kuře osolíme a vetřeme majoránku. Housky namočíme do mléka a po prosáknutí důkladně vymačkáme. Kuřecí játra rozetřeme, houby pokrájíme na malé kousky. Na oleji zpěníme nastrouhanou cibuli, přidáme játra a houby, osolíme, opepříme, posypeme trochou majoránky a zázvoru. Když směs vychladne, přidáme vymačkané housky, vejce, nasekanou petrželku a promícháme.
Takto připravenou směsí naplníme kuře uvnitř i v uvolněných otvorech, vložíme je do máslem vymaštěného alobalu a ve středně vyhřáté troubě na mřížce nebo na pekáči pečeme asi 30 minut. Poté alobal na povrchu rozstřihneme, kuře potřeme rozehřátým máslem, posypeme strouhankou, upečeme dočervena a podáváme.
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.…
více o Pomazánka z nivy s pivem
Do tvarohu postupně zamícháme máslo, vejce, mouku a jablka. Potom vymícháme s mlékem. Na lívanečníku (pánvi) opékamé po…
více o Tvarohovo-jablečné lívanečky
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a…
více o Zapékané kuřecí nudličky Niké
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou