Maďarský okurkový salát

2.8

hodnoceno: 10
Příprava: 15 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička sůl
    • 4
      lžíce cukr krystal
    • 4
      lžíce jablečný ocet
    • 2
      ks okurka salátová či polní

Postup přípravy receptu

  • Okurky oloupeme a nastrouháme na plátkovém struhadle.
  • Osolíme aby pustili vodu a počkáme 5-10 minut.
  • Poté po hrsti vymačkáme slanou vodu z okurek, nepotřebujeme si do těla dát tolik soli.
  • Vymačkané okurky opepříme a přidáme rozmačkané stroužky česneku (čínského je třeba ne 2 stroužky, ale 2 hlavy).
  • Do litru studené vody dáme cukr a ocet a mícháme pokud se cukr úplně nerozpustí.
  • Tento sladkokyselý roztok nalijeme na okurky a zamícháme.
  • Necháme v chladničce odstát nejméně 15 minut.
  • Fajnšmekři si mohou do misky přidat i trochu 30% smetany.
Zařazení: Přílohy

Podobné recepty

Doporučujeme