1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje. Filety osolíme a opepříme a vložíme do nádoby s připravenou omáčkou. Přikryjeme a vložíme na 20 min do ledničky.
(Pozn. Osobně k marinování nejraději používám obyčejný igelitový pytlík, na kterém udělám uzel nebo ho svážu gumičkou. Krásně se v něm maso obalí a navíc nemám žádné špinavé nádobí.)
2. Na pánvi rozpálíme olej. Rybu do ni vložíme a smažíme na středním stupni 4 až 6 minut na každé straně. Záleží na tom, jak jsou filety vysoké. Když je ryba hotová (krásně se vidličkou odděluje), vyjmeme ji z pánve a udržujeme v teple, než připravíme glazuru.
3. Marinádu vlijeme na rozpálenou pánev, ze které jsme právě vyjmuli hotovou rybu. Mícháme, až glazura zhoustne a získá typickou konzistenci. Přelijeme přes hotovou rybu a ihned podáváme.
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek. Podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto…
více o Zapečené flíčky se šunkou
Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni…
více o Pumpkin Soup – Dýňová polévka
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem