1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje. Filety osolíme a opepříme a vložíme do nádoby s připravenou omáčkou. Přikryjeme a vložíme na 20 min do ledničky.
(Pozn. Osobně k marinování nejraději používám obyčejný igelitový pytlík, na kterém udělám uzel nebo ho svážu gumičkou. Krásně se v něm maso obalí a navíc nemám žádné špinavé nádobí.)
2. Na pánvi rozpálíme olej. Rybu do ni vložíme a smažíme na středním stupni 4 až 6 minut na každé straně. Záleží na tom, jak jsou filety vysoké. Když je ryba hotová (krásně se vidličkou odděluje), vyjmeme ji z pánve a udržujeme v teple, než připravíme glazuru.
3. Marinádu vlijeme na rozpálenou pánev, ze které jsme právě vyjmuli hotovou rybu. Mícháme, až glazura zhoustne a získá typickou konzistenci. Přelijeme přes hotovou rybu a ihned podáváme.
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek. Podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky