1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje. Filety osolíme a opepříme a vložíme do nádoby s připravenou omáčkou. Přikryjeme a vložíme na 20 min do ledničky.
(Pozn. Osobně k marinování nejraději používám obyčejný igelitový pytlík, na kterém udělám uzel nebo ho svážu gumičkou. Krásně se v něm maso obalí a navíc nemám žádné špinavé nádobí.)
2. Na pánvi rozpálíme olej. Rybu do ni vložíme a smažíme na středním stupni 4 až 6 minut na každé straně. Záleží na tom, jak jsou filety vysoké. Když je ryba hotová (krásně se vidličkou odděluje), vyjmeme ji z pánve a udržujeme v teple, než připravíme glazuru.
3. Marinádu vlijeme na rozpálenou pánev, ze které jsme právě vyjmuli hotovou rybu. Mícháme, až glazura zhoustne a získá typickou konzistenci. Přelijeme přes hotovou rybu a ihned podáváme.
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek. Podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou