Makaróny s rajčatovou zálivkou Osolenou vodu uvedeme do varu. Vložíme do ní makaróny a uvaříme je (asi 15 minut) a scedíme. Slaninu nakrájíme na… více o Makaróny s rajčatovou zálivkou
Makronky Směs 1 : vodu s cukrem zahřejeme na 115 stupňu. Mezitim v robotu šlehame bilky a potom do robotu vlejeme horkou směs… více o Makronky
Makový koláč s meruňkami Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.… více o Makový koláč s meruňkami
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a… Nudle jsou oblíbeným pokrmem po celém světě, ale tolik druhů, kolik mají v Asii, nikde jinde… Celý článek
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je… Jedno italské přísloví říká, že do ženy a do melounu nevidíš. Jenže kdo by se chtěl z obchodu… Celý článek
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce,… Překrásná a aromatická levandule zdaleka není jen bylinkou, která zkrášlí a provoní váš domov.… Celý článek
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i… Už vás nebaví střídat klasické přílohy, jako jsou rýže a těstoviny? A co takhle zkusit quinou?… Celý článek
Pirohy z rohlíků Rohlíky rozkrájíme na menší kusy, namočíme do vody a nasáté dobře vymačkáme. Na desce smísíme těsto z rohlíků, mouky,… více o Pirohy z rohlíků
Tvarohové těsto naslano i nasladko Slané pečivo k vínu nebo jen tak: zpracujeme těsto, vyválíme plát, pomocí válečku přeneseme na plech (nemusí se… více o Tvarohové těsto naslano i nasladko
Zelné palačinky Zelí najemno nastrouháme, přidáme špetku soli a na oleji krátce podusíme. Necháme vychladnout. Z mléka, mouky, vajec,… více o Zelné palačinky
Židovský medovník z domácí pekárny V určeném množství kávy rozehřejeme med a cukr, necháme přejít varem a odstavíme. Vychladlý - vlažný rozvar vlijeme do… více o Židovský medovník z domácí pekárny
Marináda na maso – na grilování Maso naklepeme a namáčíme v marinádě, kterou jsme smíchali z výše uvedených ingrediencí. Uložíme do jakékoliv… více o Marináda na maso – na grilování
Domácí housky Z droždí, teplého mléka a cukru necháme vzejít kvásek. Nalijeme ho do mísy s moukou, přidáme olej, vejce, sůl a zbytek… více o Domácí housky
Zapečené brambory se smetanou Brambory a šunku nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Dáme do vymazaného pekáčku a zalijeme… více o Zapečené brambory se smetanou
Vepřové koleno Koleno vykostíme. Z francouzské hořčice, trošky piva, drceného česneku a soli uděláme kašičku. Koleno posolíme potřeme… více o Vepřové koleno
Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou Maso pokrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přidáme osmažit maso, ke konci… více o Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou
Kuřecí s kari a pórkem – minutka Množství záleží na počtu strávníků. Na naložení 40 dkg masa použijeme cca 1 větší pórek, lžičku kari a dvě lžíce oleje,… více o Kuřecí s kari a pórkem – minutka
Sýrovo-smetanové zapékané řízky Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, po stranách nakrojíme, obalíme v mouce a zprudka osmažíme na oleji z obou… více o Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Boršč podle Mačingové Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky. Uvaříme červenou řepu. Na oleji osmahneme veškerou zbývající kořenovou zeleninu… více o Boršč podle Mačingové