3.5
Osolenou vodu uvedeme do varu. Vložíme do ní makaróny a uvaříme je (asi 15 minut) a scedíme. Slaninu nakrájíme na… více o Makaróny s rajčatovou zálivkou
Směs 1 : vodu s cukrem zahřejeme na 115 stupňu. Mezitim v robotu šlehame bilky a potom do robotu vlejeme horkou směs… více o Makronky
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.… více o Makový koláč s meruňkami
Na svátek svatého Martina se v našich krajích vždy hodovalo. Pekly se husy, pilo se mladé… Celý článek
Lokše jsou bramborové placky, které se dělají nasucho a jako příloha k pečené huse nebo kachně… Celý článek
Svatý Martin, který přijíždí na bílém koni každoročně 11. listopadu, s sebou přináší nejen… Celý článek
Podzim přináší krátké dny, nízké teploty a méně světla a sluníčka. Když pak vstáváte většinou… Celý článek
Mouku prosejeme se sodou. Vejce našleháme s cukrem, postupně k nim přikapáváme rozehřátý tuk. Doplníme moukou a mlékem… více o Spirálky
Na přípravu tohoto jídla potřebujeme 2 pánve. Čerstvé nebo mražené fazolky nakrájíme na kousky a krátce je osmažíme na… více o Kuřecí prsa s fazolkami
Korpus: olej, cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme lžíci rumu a ještě zamícháme. Mouku smísíme s kakaem a práškem do… více o Domácí krtkův dort
Spodní část citronely rozdrťte paličkou na maso. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem smíchejte a přiveďte k varu… více o Thajská polévka
Maso dobře očistíme a v hrnci zalijeme 1,5l vody. Osolíme, přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, celou… více o Kuřecí polévka
Máslo rozpustíme v hrnci a až bude špetka vhozené mouky šumět, vložíme celou dávku mouky. Necháme restovat cca 5 min za… více o Omáčka bešamel
Troubu rozpálíme na 220 °C. Utřeme tvaroh se 100 g cukru, citronovou šťávou a olejem. Přidáme mouku s kypřícím práškem… více o Jahodový patrový dort
**Originál:** Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Ve smetaně ,,rozkvrdláme,,… více o Křenová omáčka se smetanou
Na rozehřátý olej se dá pokrájená cibule a na kostičky nakrájené maso. Zadusí se a po chvilce se přidá červená paprika,… více o Džuveč
Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Ve vysokém hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli, opepříme a smažíme, až… více o Cibulačka bílá
Nejprve dáme rozinky namočit do trochy rumu. V míse dobře promíchame mléko, veškeré žloutky, trochu soli, cukr a mouku.… více o Alpský Kaiserschmarrn
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící… více o Koláč s tvarohem a rybízem