Nejprve si připravíme makovou nádivku. Mléko přivedeme téměř k varu a vsypeme do něj pomletý mák, za stálého míchání vaříme 5–10 min. Do uvařené husté hmoty přisypeme cukr, vanilkový cukr, skořici a dobře promícháme.
Pak začneme připravovat těsto. Všechny ingredience na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vysokým okrajem. Poté na to lžící děláme hromádky z připravené makové náplně. Nakonec posypeme drobenkou, kterou připravíme tak, že všechny ingredience smícháme a zpracujeme dohromady. Dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova.
Je to skvělá buchta, která se vždycky podaří. Je vysoká, takže vhodná pro velkou rodinu.
připravíme si formu na bábovku,vymažeme formu máslem a vysypeme moukou. všechny ingredience zamícháme v hrnci a dáme do…
více o snadná a rychlá bábovka
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli…
více o Kuřecí stehna na bílém víně
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky