Nejprve si připravíme makovou nádivku. Mléko přivedeme téměř k varu a vsypeme do něj pomletý mák, za stálého míchání vaříme 5–10 min. Do uvařené husté hmoty přisypeme cukr, vanilkový cukr, skořici a dobře promícháme.
Pak začneme připravovat těsto. Všechny ingredience na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vysokým okrajem. Poté na to lžící děláme hromádky z připravené makové náplně. Nakonec posypeme drobenkou, kterou připravíme tak, že všechny ingredience smícháme a zpracujeme dohromady. Dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova.
Je to skvělá buchta, která se vždycky podaří. Je vysoká, takže vhodná pro velkou rodinu.
připravíme si formu na bábovku,vymažeme formu máslem a vysypeme moukou. všechny ingredience zamícháme v hrnci a dáme do…
více o snadná a rychlá bábovka
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení