Nejprve si připravíme makovou nádivku. Mléko přivedeme téměř k varu a vsypeme do něj pomletý mák, za stálého míchání vaříme 5–10 min. Do uvařené husté hmoty přisypeme cukr, vanilkový cukr, skořici a dobře promícháme.
Pak začneme připravovat těsto. Všechny ingredience na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vysokým okrajem. Poté na to lžící děláme hromádky z připravené makové náplně. Nakonec posypeme drobenkou, kterou připravíme tak, že všechny ingredience smícháme a zpracujeme dohromady. Dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova.
Je to skvělá buchta, která se vždycky podaří. Je vysoká, takže vhodná pro velkou rodinu.
připravíme si formu na bábovku,vymažeme formu máslem a vysypeme moukou. všechny ingredience zamícháme v hrnci a dáme do…
více o snadná a rychlá bábovka
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém.…
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky