Nejprve si připravíme makovou nádivku. Mléko přivedeme téměř k varu a vsypeme do něj pomletý mák, za stálého míchání vaříme 5–10 min. Do uvařené husté hmoty přisypeme cukr, vanilkový cukr, skořici a dobře promícháme.
Pak začneme připravovat těsto. Všechny ingredience na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vysokým okrajem. Poté na to lžící děláme hromádky z připravené makové náplně. Nakonec posypeme drobenkou, kterou připravíme tak, že všechny ingredience smícháme a zpracujeme dohromady. Dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova.
Je to skvělá buchta, která se vždycky podaří. Je vysoká, takže vhodná pro velkou rodinu.
připravíme si formu na bábovku,vymažeme formu máslem a vysypeme moukou. všechny ingredience zamícháme v hrnci a dáme do…
více o snadná a rychlá bábovka
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát