Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Smetanu ušleháme a obě hmoty spojíme. Vařený brambor po zchladnutí nastrouháme na jemném struhadle. Do vyšlehané hmoty přidáme mouku s kypřicím práškem, strouhaný brambor a mletý mák. Vše zlehka promícháme. Nalijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme při 150 °C asi 50 minut. Poléváme citronovou polevou.
Je to takzvaná bleskovka s úžasným výsledkem. Recept opravdu stojí za to vyzkoušet.
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře