Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Smetanu ušleháme a obě hmoty spojíme. Vařený brambor po zchladnutí nastrouháme na jemném struhadle. Do vyšlehané hmoty přidáme mouku s kypřicím práškem, strouhaný brambor a mletý mák. Vše zlehka promícháme. Nalijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme při 150 °C asi 50 minut. Poléváme citronovou polevou.
Je to takzvaná bleskovka s úžasným výsledkem. Recept opravdu stojí za to vyzkoušet.
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny