Hrnková maková buchta Smícháme polohrubou mouku s cukrem a přidáme prášek do pečiva. Zamícháme a přidáme vejce, olej a mléko. Když vše… více o Hrnková maková buchta
Hrnková buchta s jablky Smíchejte všechny ingredience (Heru napřed rozpusťte). Jablka přidejte až nakonec. Pečte cca 40 minut. Hotové můžete… více o Hrnková buchta s jablky
Výborná rychlá hrnková buchta Smícháme mouku, cukr, olej, vodu (příp. šťávu), vanilkový cukr, kůru a šťávu z citronu, sůl, celá vejce (bílky je možné… více o Výborná rychlá hrnková buchta
Používáte v kuchyni černé plastové nádobí? V některých případech… Dalo by se říct, že žijeme v době plastové. Plast je všude – v obalech, v jídle, v kosmetice,… Celý článek
Recepty z vařených vajec: Nejlepší chlebíčky, tlačenka i masové… Jestli si taky lámete hlavu s tím, co s tolika vařenými vejci po Velikonocích, zkuste jeden z… Celý článek
Tajemství dlouhověkosti Alžběty II.? Skromný jídelníček, dobrá… Královna Alžběta II., jejíž výročí narození si svět připomíná 21. dubna, stála v čele… Celý článek
Jak dlouho vydrží vejce natvrdo? Pozor, abyste si nezadělali na… Jsou součástí velikonoční výzdoby každé domácnosti, chybět nemohou v žádné výslužce z koledy.… Celý článek
Nakládaná červená řepa Řepu namočit přes noc. Ráno omýt, přelít vařící vodou, 2 hodiny vařit. Potom prudce zchladit, oloupat, nahrubo… více o Nakládaná červená řepa
Brokolicový krém Brokolici dáme do mléka, necháme přejít varem a rozmixujeme. Osolíme, opepříme, přilejeme smetanu a povaříme. Šunku… více o Brokolicový krém
Maminčin perník Smíchat všechny ingredience, ideálně šlehat či mixovat. Vymazat a vysypat plech, nalít do něj těsto a dát péct do… více o Maminčin perník
Zeleninová roláda V mléce rozšlehejte 3 žloutky, osolte, opepřete, vmíchejte tuhý sníh ze 3 bílků, přidejte mouku a nastrouhaný sýr.… více o Zeleninová roláda
Vánoční dort Krém: Strouhané ořechy vložíme do vařícího mléka a necháme pomalu vystydnout. V míse utřeme máslo s cukrem a spojíme… více o Vánoční dort
Skořicové koláče Do malého hrníčku uděláme kvásek z droždí, špetky cukru a trochu vlažné vody. Do mísy připravíme prosátou mouku,… více o Skořicové koláče
Ramen Uvaříme vejce na tvrdo. Do litru vroucí vody nasypeme zeleninu a přidáme nudle. Nezapomeneme osolit. Směs dvě… více o Ramen
Květákový mozeček Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus , stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej ,… více o Květákový mozeček
Rybí filé na česneku Porce rybího filé pokapeme citrónem, potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme, namočíme v rozšlehaném vejci,… více o Rybí filé na česneku
Domácí pečené fazole Fazole nechat namočit přes noc. Druhý den slít vodu, fazole přesypat do hrnce, zalít znovu (3 cm nad), a přivést k… více o Domácí pečené fazole
Mrkvovo-zázvorová polévka 1. Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. 2. Mrkev vyskládejte na plech, posypte kmínem,… více o Mrkvovo-zázvorová polévka
Tatarská omáčka Oloupanou cibuli a okurky nakrájíme a rozmixujeme s troškou worchesteru, solí, cukrem. Dáme do misky nebo skleničky a… více o Tatarská omáčka