Maková omáčka k dukátovým buchtičkám

4

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      l mléko
    • 200
      g mák mletý jemně
    • 1
      špetka citronová kůra
    • 2
      lžíce perník strouhaný
    • 1
      špetka skořice - mletá
    • 1
      špetka hřebíček mletý
    • cukr nebo med na oslazení

Postup přípravy receptu

  • Mák uvaříme v mléce, osladíme a zahustíme strouhaným perníkem.
  • Podáváme místo krému k dukátovým buchtičkám nebo s kynutými knedlíky.
  • Do omáčky můžeme přidat rozinky nebo zavařené vypeckované třešně.
  • Pokud omáčka zbyde, lze ji jíst i studenou s vdolky.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: