Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme a zpracujeme s moukou, mákem a špetkou soli na těsto.
Mokrýma rukama vytvarujeme koule s průměrem asi 4 cm a uvaříme ve slané vodě. Kompot scedíme. Ze šťávy trochu odebereme, rozmícháme v ní solamyl, zbytek svaříme s vínem, džemem a třešněmi. Vlijeme solamyl a krátce povaříme.
Knedlíky rozdělíme na talíře, polijeme omáčkou a posypeme cukrem.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
1) Jako první si vezmeme jednu velikou mísu, do které si zaděláme těsto na korpus. Smícháme tedy všechny ingredience na…
více o Domácí želatinový koláč