Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme a zpracujeme s moukou, mákem a špetkou soli na těsto.
Mokrýma rukama vytvarujeme koule s průměrem asi 4 cm a uvaříme ve slané vodě. Kompot scedíme. Ze šťávy trochu odebereme, rozmícháme v ní solamyl, zbytek svaříme s vínem, džemem a třešněmi. Vlijeme solamyl a krátce povaříme.
Knedlíky rozdělíme na talíře, polijeme omáčkou a posypeme cukrem.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi