Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme a zpracujeme s moukou, mákem a špetkou soli na těsto.
Mokrýma rukama vytvarujeme koule s průměrem asi 4 cm a uvaříme ve slané vodě. Kompot scedíme. Ze šťávy trochu odebereme, rozmícháme v ní solamyl, zbytek svaříme s vínem, džemem a třešněmi. Vlijeme solamyl a krátce povaříme.
Knedlíky rozdělíme na talíře, polijeme omáčkou a posypeme cukrem.
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Nejprve si banány oloupeme a pak rozkrojíme na půl a položíme na talířek. Mléko s kakaem pak spojíme, aby vznikl jakoby…
více o Banány s čokoládovou polevou
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem)…
více o Čočková polévka s klobásou