Utřeme žloutky s cukrem do pěny, pak přidáme 2 lžíce rumu, mletý mák, hrubou mouku, špetku prášku do pečiva a špetku skořice. Nakonec vmícháme sníh ze 7 bílků.
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme.
Po vychladnutí naplníme krémem a pak pokrájíme na řezy.
Na krém svaříme cukr, mletý mák, mléko. Po vychladnutí do tohoto základu zašleháme máslo, špetku skořice a tlučeného hřebíčku + 2 lžíce rumu.
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka