3
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme a zpracujeme s moukou, mákem a špetkou soli na těsto. Mokrýma rukama… více o Makové knedlíky
Utřeme žloutky s cukrem do pěny, pak přidáme 2 lžíce rumu, mletý mák, hrubou mouku, špetku prášku do pečiva a špetku… více o Makové řezy s krémem
Žloutky třeme s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva, olej, vodu (dle hustoty) a tuhý sníh z bílků. Do 1/3 těsta… více o Makové řezy s jablky
Už vás nebaví utrácet za drahé papriky, které navíc často bývají pomlácené a chuťově nevýrazné… Celý článek
Mezi bylinkami má bazalka postavení přímo královské, a to nejen v italské kuchyni. Vždyť i… Celý článek
Tradiční pokrm pocházející ze severu Itálie u nás už takřka zdomácněl. Těší se velké oblibě ve… Celý článek
V dnešní uspěchané době je někdy těžké skloubit pracovní a osobní život, a přitom stále jíst… Celý článek
Ze surovin zpracujeme těsto a dáme ho do lednice asi na hodinu. Pak těsto rozválíme na plát (max. 5 mm) a vykrajujeme… více o Špaldové sušenky
Do vymaštěného pekáčku rozložíme polovinu očištěných na tenší plátky nakrájených brambor. Osolíme, opepříme a rozložíme… více o Zapékané kysané zelí
Z konzervy vyjmeme obsah pokud možno bez tuku, rozmačkáme vidličkou, přidáme 1 vejce, zahustíme jemnými vločkami (event… více o Levné masové placičky
Nejdříve si připravíme náplň. Žloutky, tuk a cukr třeme do pěny, přidáme kakao, ořechy, jablka, strouhanku a lehce… více o Řezy Lada
Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu. Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme vejce, osolíme, opepříme… více o Prominentní rýže
Plech vymažeme sádlem a vysypeme hladkou moukou. Všechny ingredience dáme do mísy a důkladně promícháme, nalijeme na… více o Hrníčkový koláč
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme vejce, mouku (strouhanku), sůl, pepř, česnek,… více o Sejkory
Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel… více o Česneková bramborová polévka
Vejce uvaříme natvrdo, žloutek propasírujeme, vnitřek rohlíku namočíme do mléka a také propasírujeme. Přidáme olej,… více o Omáčka na francouzské brambory
Smícháme všechny ingredience, které jsou potřebné k přípavě těsta, ušleháme. Dáme péct do trouby na 180° na cca 30… více o Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, mandlemi a džemem
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, dáme na pánvičku na kousek másla, trošku posypeme grilovacím kořením a zlehka společně… více o Kuřecí s pórkem na kari ve smetanovo-sýrové omáčce
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, přidáme jogurt, rajčatový protlak, 2 lžíce olivového oleje, skořici, kari a sůl.… více o Alláhova směs