Žloutky, cukr a vodu ušleháme do pěny (když děláme ručně vařečkou, tak alespoň půl hoďky). Přidáme promíchanou mouku s mákem a práškem do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu asi 20 min. při 180 °C.
Na krém uvaříme hustý pudink, do chladného pak všleháme změklé máslo. Na pánvičku dáme rozpustit lžíci másla, přidáme ořechy a cukr a osmažíme. Vznikne nám taková drobenka – necháme zchladnout. Na makový piškot dáme krém a posypeme drobenkou.
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek…
více o Zapečená brokolice do remosky
Vepřová kýta recepty. Vepřovou kýtu si tentokrát zkuste podle šéfkuchaře upravit podle tohoto receptu - pěkně pečenou a…
více o Pečená vepřová kýta s paprikou
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček