Žloutky, cukr a vodu ušleháme do pěny (když děláme ručně vařečkou, tak alespoň půl hoďky). Přidáme promíchanou mouku s mákem a práškem do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu asi 20 min. při 180 °C.
Na krém uvaříme hustý pudink, do chladného pak všleháme změklé máslo. Na pánvičku dáme rozpustit lžíci másla, přidáme ořechy a cukr a osmažíme. Vznikne nám taková drobenka – necháme zchladnout. Na makový piškot dáme krém a posypeme drobenkou.
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka