Žloutky, cukr a vodu ušleháme do pěny (když děláme ručně vařečkou, tak alespoň půl hoďky). Přidáme promíchanou mouku s mákem a práškem do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu asi 20 min. při 180 °C.
Na krém uvaříme hustý pudink, do chladného pak všleháme změklé máslo. Na pánvičku dáme rozpustit lžíci másla, přidáme ořechy a cukr a osmažíme. Vznikne nám taková drobenka – necháme zchladnout. Na makový piškot dáme krém a posypeme drobenkou.
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Kuřecí čtvrky omyjeme, potřeme česnekem, posypeme kmínem,gril.kořením a osmažíme na pánvi na oleji.
Pak vyndáme maso…
více o Kuřecí čtvrtky s rýží od Peti
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči