Žloutky, cukr a vodu ušleháme do pěny (když děláme ručně vařečkou, tak alespoň půl hoďky). Přidáme promíchanou mouku s mákem a práškem do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu asi 20 min. při 180 °C.
Na krém uvaříme hustý pudink, do chladného pak všleháme změklé máslo. Na pánvičku dáme rozpustit lžíci másla, přidáme ořechy a cukr a osmažíme. Vznikne nám taková drobenka – necháme zchladnout. Na makový piškot dáme krém a posypeme drobenkou.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno