Žloutky s vodou a cukrem ušlehejte, přidejte směs mouky, máku a prášku do pečiva. Nakonec lehce vmíchejte sníh ze zbylých bílků. Vlijte do vymazaného a sypaného plechu a klasicky upečte. Po vychladnutí pomažte krémem a posypte posypkou, kterou jste si opražili na pánvi. Nechte uležet, pokud to bude možné.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky