Maková náplň: Spaříme mák v mléce, přidáme skořici, cukr, rum, chvíli povaříme do zhoustnutí.
Tvarohová náplň: Tvarohy vymícháme s práškovým pudinkem, cukrem a podle potřeby naředíme mlékem. Tak máme připraveny náplně a pustíme se do těsta.
Suroviny na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na placku, tu pak opatrně přendáme na vymazaný, vysypaný plech. Lžící nabíráme tvarohovou a makovou hmotu a střídavě na těsto děláme hromádky (jako na šachovnici), až je celá plocha těsta zaplněná. Na tyto hromádky pak rozprostřeme na kousky pokrájené švestky a meruňky a navrch nasypeme drobenku.
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa