Maková náplň: Spaříme mák v mléce, přidáme skořici, cukr, rum, chvíli povaříme do zhoustnutí.
Tvarohová náplň: Tvarohy vymícháme s práškovým pudinkem, cukrem a podle potřeby naředíme mlékem. Tak máme připraveny náplně a pustíme se do těsta.
Suroviny na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na placku, tu pak opatrně přendáme na vymazaný, vysypaný plech. Lžící nabíráme tvarohovou a makovou hmotu a střídavě na těsto děláme hromádky (jako na šachovnici), až je celá plocha těsta zaplněná. Na tyto hromádky pak rozprostřeme na kousky pokrájené švestky a meruňky a navrch nasypeme drobenku.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou